Terug naar overzicht

Begeleider vanuit Essentie & Hart

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor begeleiders van NU. Het is tijd voor transformatie naar begeleiden voorbij de vaardigheden. Paarden zijn leermeester in dit programma om je te brengen naar je kwetsbaarheid. Bewust zijn zal je verder bekrachtigen in je professie.

Wat leer je?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor begeleiders van NU. Professionele begeleiders die zien en voelen dat deze tijd van transformatie vraagt om een manier van begeleiden voorbij de vaardigheden. Aanwezig zijn, oftewel met je hele wezen aan staan vanuit de essentie vraagt om weet te hebben van je eigen thema’s en achtergrond, en om het lef te hebben deze in te zetten. Vanuit de natuurlijke en systemische wetmatigheden word jij aangezet om te leren vertrouwen op je diepere lagen en ervaar je hoe je je eigen wijsheid kunt omzetten in krachtig, authentiek begeleiderschap.

De paarden hebben hierin de vrijheid om leermeester te zijn. Paarden kunnen alleen maar waarachtig zijn en niet doen alsof. Binnen en buiten zijn altijd congruent. Dat houdt de kudde veilig. Zij maken al miljoenen jaren van kwetsbaarheid hun kracht. Je krijgt te maken met ervaringsgericht leren. In het werken met de paarden kan dit niet anders. Zij vragen je telkens de aandacht met je hart van buiten naar binnen te verplaatsen. Zo word je je gewaar van wat je voelt, denkt en doet in het hier en nu en wat het effect daarvan is.

Wij geloven in het zelfhelende vermogen van de mens. Met deze manier van begeleiden word je aangezet om dit vermogen te activeren door meer energetisch te werken, vanuit een gegronde houding.

De opleiders:
Coby van der Hoeff en Mira Opdam werken al jarenlang energetisch en systemisch als begeleiders. De laatste jaren zijn de paarden een wezenlijk onderdeel van dit werk geworden. Wij delen graag onze kennis en kunde.

De begeleiders bestaan uit twee kuddes:
Gerarda, Roos en Gold
Pelgrim, Bas, Maud, Trees en Kane

Locaties:
Kifungo/De Renske Hoeve, Broeklanderweg 64, Beemte Broekland
Mira Coaching, Eerste Meijerinkshoekweg 7, Wierden

Dit jaarprogramma bestaat uit 9 afzonderlijke dagen.

Data 2023/2024
11 november
08 december
15 maart
26 april
31 mei
12 juli
06 september
04 oktober
25 oktober

Data 2024/2025
12 september
11 oktober
15 november
19 december
24 januari
07 maart
11 april
16 mei
20 juni

We houden een open dag op 18 juli 2024 om 9.30 uur. Je kunt langs komen om sfeer te proeven, informatie en ervaring op te doen. Je kunt je daarvoor op de agenda van Kifungo vrijblijvend en kosteloos aanmelden. Wanneer de groep geformeerd is, stellen we de definitieve opleidingsdagen vast.

Deze leergang begint als we een groep van 6 mensen hebben, maximaal 8.

Kifungo Opleidingen houdt zich het recht voor om bij minder dan 6 mensen het programma door te schuiven naar een volgende maand tot het minimale aantal is bereikt. De geplande data wordt dan aan de achterzijde uitgebreid met het gemiste aantal aan de voorzijde.

Jouw investering is € 3.350,00 excl BTW. Wij zijn BTW-plichtig. Dit bedrag is inclusief lunch, drankjes, versnaperingen.

Aanmelden via de website van kifungo

Verdiepingsopleiding voor begeleiders met paarden

Het programma

Het programma is weliswaar in thema’s opgedeeld, maar we pakken een integrale werkwijze, dus integratie van het voorafgaande zal steeds aan de orde zijn. Het programma is als volgt samengesteld:

 • Dag Dag 1

  Ontmoeten: Wat ontmoet je van jezelf in de ander

 • Dag Dag 2

  Systemische wetmatigheden versus natuurlijke wetmatigheden

 • Dag Dag 3

  Sjamanistische dag: Ontmoet je eigen natuur

 • Dag Dag 4

  Schaduwwerk

 • Dag Dag 5

  Reflectie: Wat ontmoet de ander van zichzelf in jou

 • Dag Dag 6

  Holistische kijk: "Je moet het wel zelf doen, maar je kunt dat niet alleen"

 • Dag Dag 7

  Ervaringsgericht oefenen met vragen uit de groep

 • Dag Dag 8

  Reflectie: De kracht van de kudde

 • Dag Dag 9

  Leef je kracht: Hoe zet jij het neer

Aanmelden via de website van kifungo

Verdiepingsopleiding voor begeleiders met paarden

Coby van Beets-van der Hoeff

Coby van Beets-van der Hoeff

Mijn passie voor paarden en energetisch werk heeft mij gebracht bij de ontwikkeling van het begeleiden en opleiden van andere mensen vanuit systemisch/sjamanistisch perspectief. Dit geeft vervulling en dient mijn missie om zoveel mogelijk mensen bij de paarden te brengen.

Coby van Beets-van der Hoeff

Mira Opdam

Het systemisch/sjamanistisch begeleiden met paarden is voor mij een levensmissie: Samen met de paarden streef ik als coach en opleider naar ultieme verbinding tussen hoofd, hart en buik bij mens en organisatie.

Aanmelden via de website van kifungo

Verdiepingsopleiding voor begeleiders met paarden